Grillezett fűszeres lazac párolt zöldségekkel
Az én kis családom nagyon szereti a halat, főleg a lazacot és persze mellé a fiuk sült krupmlit ennének. De az volt a feltétel akkor sütök halat , ha köretként párólt zöldség lesz. Ez a recept rövid története.
Elkészítés lépései
A hal szeleteket befűszerezzük sóval borssal, majd állni hagyjuk.
A karikára vágott póréhagymát olívaolajon megpároljuk csipet sóval, majd ráhalmozzuk a vegyes zöldségkeveréket fagyosan és együtt tovább pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és oregánóval és harapósra pároljuk, hogy a zöldségek ne legyenek pépesek.
A grill lapot bekenjük olajjal, a lazacszeleteket is, majd mind a két oldalát 2-3 percig sütjük szép piros ropogósra.
Együtt tálaljuk a párolt zöldségekkel.
A halat forró serpenyőben vagy grillapon kell süni. 2-3 percnél nem tovább, mert akkor kiszárad a hal.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!