Harcsapaprikás juhtúrós-kapros nokedlivel
Elkészítés lépései
Felkockázzuk a harcsát, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd félretesszük amíg a többi alapanyaggal dolgozunk.
Vizet forralunk, belemorzsoljuk a halászlé kockát, elkeverjük és félretesszük, amíg nem lesz szükség rá.
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük egy hőálló edénybe. A zsíron megpirítjuk az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Ha egészen jó lecsós, hozzáadjuk a harcsát és megvárjuk amíg fehér lesz a húsa. Ezután megszórjuk liszttel és felöntjük a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlé kockát, esetleg Piros Aranyat.)
Összeforraljuk és ízlés szerint tejfölözzük (tálaláskor is elegendő, nem szükséges belefőzni).
A körethez összekeverjük a tojásokat a liszttel és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy nokedli sűrűségű legyen. Sós, kissé étolajos vízbe szaggatjuk, kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyő aljára tesszük a pirított szalonnakockákat, a villával áttört juhtúrót és a tejfölt. Lassú tűzön keverés mellett elkezdjük melegíteni, majd hozzáadunk a fehérborsból egy keveset. Ha szép, csomómentes a túrós szószunk, hozzáadjuk a nokedlit és jó alaposan elkeverjük. Megszórjuk apróra vágott kaporral.
Hozzávalók
Elkészítéshez
Harcsapaprikáshoz:
Juhtúrós nokedlihez
fehérbors
Készíts róla egy képet és töltsd fel!