Rántásos rétes
Feltöltötte: Judit | 2024.06.07.
közepes
70 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 40 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Sokszor megcsináltam már, finom ropogós a tésztája.
Elkészítés lépései
Az 5 dkg lisztből és a 8 dkg margarinból világos rántást készítünk, amit hagyunk kihűlni.
A tésztához a lisztet, a tejfölt, 1 egész tojást, csipetnyi sót összegyúrunk, majd vékonyra kisodorjuk.
Erre rákenjük a hideg rántást, és mint a bejglit, összegöngyöljük.
Ezután fél órát állni hagyjuk, majd 6 részre osztjuk.
Minden részt papírvékonyra kinyújtunk, és megkenjük olvasztott zsírral.
A tészták szélére tetszés szerinti tölteléket teszünk, majd összehajtogatjuk, s 180 fokon kisütjük.
Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
5 dkg finomliszt
8 dkg sütőmargarin
30 dkg finomliszt
2 dl tejföl
1 db tojás
1 csipet só
1 ek disznózsír
olvasztva
olvasztva
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!