Török bulgur pilaf
Feltöltötte: Judit | 2024.01.07.
könnyű
40 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 20 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Török bulgur pilaf, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A bulgurt folyóvíz alatt átöblítjük. Egy lábasban kevés olajon a finomra aprított hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot és a paprikát. Addig főzzük, amíg elfő a leve, ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és jól lepirítjuk.
Hozzáadjuk a bulgurt, a vizet, majd ízesítjük sóval, borssal, köménnyel. Lefedjük és alacsony lángon, párszor átkeverve, addig főzzük amíg a bulgur megpuhul. ( közben ha szükséges, pótoljuk a vizet )
Ha az étel elkészült, hozzákeverjük a finomra vágott mentát és sűrű joghurttal fogyasztjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 bögre bulgur
2 dl
2 dl
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes db paradicsom
1 db pritaminpaprika
3 ek sűrített paradicsom
1 teáskanál római kömény
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
4 dl víz
kb
kb
ízlés szerint borsmentalevél
2 dl joghurt
natur - a tálaláshoz
natur - a tálaláshoz
3 ek napraforgó olaj
kb
kb
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!