Paleo zserbó
Elkészítés lépései
Aprítógépben összedolgozzuk a datolyát, a mazsolát és a pisztáciát, hogy ragacsos állaga legyen. Egy másik tálban összekeverjük a darált diót a lekvárral, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket. Kézzel jól összegyúrjuk, ha kicsit ragadósabb a kelleténél, akkor adhatunk hozzá még darált diót vagy kókuszreszeléket.
A masszát egy sütőpapírral bélelt formában (kb. 20x20-as) elegyengetjük, és kb. 1 órára lehűtjük. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, a kókuszolajat hozzáadjuk, hogy szép fényes legyen, és az egészet a kihűlt masszára öntjük.
Másnap éles késsel felszeleteljük. Ebből a mennyiségből kb. 12 db lesz. Az íze olyan, mint a zserbóé, de sem tejterméket, sem pedig lisztet nem tartalmaz!
Hozzávalók
Zserbó
magozott
cukrozatlan darált dió
natúr pisztácia
cukormentes baracklekvár
Tetejére
70%-os étcsokoládé
Készíts róla egy képet és töltsd fel!