Mákos-lekváros linzer csokoládéba mártva
Elkészítés lépései
A lisztet, a mákot, a porcukrot, a sót és a reszelt citromhéjat összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk.
Lisztezett nyújtódeszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges alakzatokat szúrunk ki belőle. (Ügyeljünk, hogy mindegyiknek legyen párja, amivel öszsze lehet majd ragasztani.)
Sütőpapírral fedett lemezen, 180°C fokos sütőben körülbelül 12-15 perc alatt megsütjük.
A linzereket összetöltjük a lekvárral. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, és a kész linzereket félig kimártjuk benne.
Tipp: Ha szeretnénk, megszórhatjuk díszítő, színes cukrokkal is.
Hozzávalók
A tésztához
plusz egy kevés a nyújtáshoz
darált
Összerakáshoz és a tetejére
vagy bármilyen gyümölcslekvár
a díszítéshez, ha szeretnénk
Készíts róla egy képet és töltsd fel!