Kölesfelfújt házi sárgabarack lekvárral
Feltöltötte: Judit | 2024.05.28.
könnyű
70 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 35 perc [160C°]
Egy igazán ízletes Kölesfelfújt házi sárgabarack lekvárral, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A kölest felöntjük a kókusztejjel, mérsékelt lángon fedő alatt megfőzzük. Kb. 15-20 perc. Én meg szoktam kavargatni, főleg a vége felé.Tejberizs állagúnak kell lennie.
Levesszük a tűzről, fedő alatt további 20 percig gőzöljük.
A tojássárgákat kikeverjük (habosra) az édesítővel, majd a masszához adjuk.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a kölesbe.
Aki szereti a kókuszt, kb. 10 dkg-ot adhat még hozzá.
Sütőben 160-170 C-on sütjük kb. 30-35 percet.
Házi sárgabarack lekvárral tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
20 dkg köles
1 l kókusztej
6 db tojás
1 csipet só
3 evőkanál eritrit
10 dkg kókuszreszelék
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!