Meggyes kevert sütemény
Elkészítés lépései
Tojásokat kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral majd az olajjal és ásványvízzel.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A meggyet ízesítjük cukorral, fahéjjal és kis gyömbérrel.
A tepsit kizsìrozzuk, lisztezzük és a tészta 2/3 át beleöntjük.
A megmaradt tésztába a kakaóport belekeverjük és a tepsiben lévő tésztára öntjük,majd villával elkeverjük, (hullámokat vagy köröket).
A meggyet ha levet eresztett kinyomkodjuk és a tészta tetejére szórjuk.
Előmelegìtett sütőben megsütjük: 170 fokon 30 percig tűpróbáig sütjük.
Érdemes elkészíteni mert nagyon finom sütemény. Ezt bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, de simán is, vagy kakaósan. Sósan is lehet, de akkor a tésztára 15dkg sajt, 15 dkg csemege uborka és 15dkg uzsonna sonka kell.
Hozzávalók
Meggyes kevert sütemény
szénsavas
magozott
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!