Puha hókifli
Elkészítés lépései
Élesztőt langyos cukros tejben felfutattjuk. Lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a többi alapanyagot és végül az élesztős tejet, majd a tejfölt. Egy közepesen lágy tésztát kell kapnunk ezáltal csak fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék 1dl tejfölt. Ha szükséges akkor adjunk még hozzá.
Ha kész vagyunk a tésztával 30 percet pihentetjük. A pihentetett tésztát vágjuk 2-3 részre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Lisztezett felületen 3mm vékonyságúra nyújtsuk ki, majd kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
TÖLTÉSE: Dió, mák, lekvár. Ezekkel töltsük meg és tekerjük fel, alakítsuk kifli formára és tegyük sütőpapíros tepsibe. A tésztába 1 kis evőkanálnyi töltelék elég.
170 fokon előmelegített sütőbe 10 percig sütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba megforgatjuk.
Hozzávalók
Hókifli
őrölt
Diós töltelék
darált
Mákos töltelék
darált
Készíts róla egy képet és töltsd fel!