Tepsis pizza
Elkészítés lépései
Tésztát készítünk: lisztet, sóval, cukorral, szódabikarbónával, sütőporral és vegetával elkeverjük, majd olajat hozzá adjuk és a langyos víz ebből lehet 250-300ml kell majd látjuk mikor elég, lényeg lágy, puha tésztát készítünk.
A gáztepsit kizsìrozzuk, lisztezzük majd beletesszük a tésztát.
Tojást, mexikói zöldségkeverèket megfőzzük.
A tejfölbe beletesszük az összevágott kaprot, fokhagyma nyomón keresztül szètnyomott fokhagymát és ízesítjük vegetával, összekeverjük. Majd a tésztára kenjük erre rátesszük a mexikói zöldségkeverèket, tojásokat, virsliket vagy kolbászt és 170 fokon 45 percig sütjük, közbe az utolsó pár perc előtt sajtot reszelünk rá, és visszatesszük.
Ha letelt az sütési idő kivesszük és kicsit hűlni hagyjuk, majd szeleteljük.
Ezt lehet teljes kiőrlésű lisztből, finomlisztből és rozslisztből is készíteni úgy is nagyon finom. De kerek pizzasütőbe is elkészíthető, akkor 2 lesz belőle. A feltèt az szabadon választható, de a kapros-fokhagymàs-tejfölös alap nagyon finom ízt ad neki.
Hozzávalók
Tészta
langyos
egy kis vegeta
Feltét
vagy kolbász
zöldségkeverék
Készíts róla egy képet és töltsd fel!