Szabolcsi olcsó almás porlós pite
Elkészítés lépései
Lisztet cukorral összekeverjük, margarint hozzá adjuk, majd a sütőpor és a citromhéj, a közepébe tejföl és a tojások, majd az ízesítők, ezeket jól összedolgozzuk.
Tésztát 30pecig hűvös helyen (hűtőben) pihentetjük.
Almát lereszeljük és ízesítjük.
2 közepes lapot kell készíteni. Kizsírozott és lisztezett tepsibe tesszük az első kinyújtott lapot, erre zsemlemorzsát szórunk, majd az ízesített almát tesszük bele, ebbe most pár darab szilva is került - ezt előtte kicsavarjuk, mert az almalé eláztatná tésztát.
Ezt eloszlatjuk rajta, majd másik tésztalap. Tetejét villával megszúrkáljuk, majd 45 percre 170 fokon megsütjük.
Kivesszük fahéjas porcukorral megszórjuk és ha ki hűlt szeletelhetjük is.
Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom süti és még 3-4 nap múlva is finom, ha marad belőle! Bármivel lehet tölteni :mák, dió, túró, meggyel,szilvával, lehet túrós- pudingos is, itt már a fantázia szab határt. Nagyon jó linzer tészta!
Hozzávalók
Elkészítéshez
reszelt
pár szem
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!