Pudingos meggyes süti
Elkészítés lépései
A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés hideg tejet hozzáadva - amit a 4 dl-ből veszünk el - csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingport, sűrűsödésig főzzük. Kicsit félretesszük hűlni, tetejét folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön.
A tojást kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, olajat, tovább keverjük, beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, csipet sót.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát.
A meggyszemeket lisztbe mártjuk - így nem süllyed le a tészta aljára - megszórjuk vele a masszát, a pudingot foltokban rákanalazzuk.
Előmelegített 180°C-os sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)
Kockákra vágva tálaljuk, tetejét meghintjük porcukorral.
Hozzávalók
tészta:
langyos
Készíts róla egy képet és töltsd fel!