Kapros dübbencs
Feltöltötte: Anikó | 2023.10.13.
könnyű
60 perc
2 főre
egyéb
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 35 perc [160C°]
Egy igazán ízletes Kapros dübbencs, Anikó konyhájából.
Elkészítés lépései
Kaprot megfutatni
Elsőnek egy púpos evőkanál zsíron megfutatjuk a kaprot.
Tésztát kigyúrni
A lisztet a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
Keleszteni vágni sütni
Majd fél órát pihentetjük. Ezután nyújtjuk, megkenjük zsírral, hajtunk rajta, majd újra nyújtani, kenni, hajtani kell. Tepsi méretre. Majd ha megkelt, a tepsiben készre vágjuk és megsütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
2 főre
Kapros dübbencs
2 csokor kapor
50 g élesztő
80 dkg finomliszt
200 ml tej
2 ek sertészsír
2 ek só
200 ml víz
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!