Vajkaramellás szaloncukor
Csomagolás egyénileg. Alufóliát daraboltam először abba csomagoltam be, majd vágtam átlátszó karácsonyi csomagolópapírokat és beleraktam, majd a szaloncukor végénél picit megcsavarva kötöző szalaggal megkötöttem.
Elkészítés lépései
Felrakjuk főni egy edénybe a vajat, a cukorral és a tejszínnel, majd belerakjuk a pici sót és a vaníliás cukrokat. Időnként kavargatva közepes lángon főzzük kb. 40 percig. A vége felé sűrűbben kavargatjuk nehogy leégjen. Mikor letelt a 40 perc pudingszerű masszát kell kapnunk.
Egy szögletes jénaiba vagy műanyag edénybe öntjük. Ha műanyag edénybe rakjuk akkor ajánlatos alufóliával és sütőpapírral kibélelni ( alufólia azért kell, hogy az edény nehogy megolvadjon, a sütőpapír pedig azért hogy ne ragadjon bele, könnyebb legyen kiszedni. )
Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára berakjuk a hűtőbe.
Másnap vízfürdő felett felolvasztjuk a csokit és ebbe mártogatjuk bele egyesével a szaloncukorkákat vagy akinek van rácsa akkor ráhelyezi a rácsra és leönti vele.
Csomagolás egyénileg. Alufóliát daraboltam először abba csomagoltam be, majd vágtam átlátszó karácsonyi csomagolópapírokat és beleraktam, majd a szaloncukor végénél picit megcsavarva kötöző szalaggal megkötöttem.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!