Fokhagymás sütőtökkrém pirítóssal
Ha valami különlegesre vágysz, de nem akarsz sok időt a konyhában tölteni, próbáld ki ezt a fokhagymás sütőtökkrémet! Krémes állaga és aromás ízvilága tökéletesen illik pirítósra kenve vagy mártogatós formájában. A recept egyszerű, mégis látványos, így gyorsan és könnyedén varázsolhatsz finom falatokat az asztalra.
Elkészítés lépései
Vágjuk fel a sütőtököt, távolítsuk el a magházat, majd 200°C-ra előmelegített sütőben süssük 35-40 perc alatt puhára.
Hagyjuk kicsit hűlni, ezután kanalazzuk ki a megpuhult tökhúst a héjából.
Mérjünk ki belőle 30 dkg-ot, majd a fokhagymával, olívaolajjal, aprított petrezselyemmel, sóval, chilivel és a joghurttal együtt pürésítsük krémes állagúra.
A kész krémet kenjük frissen pirított kenyérszeletekre, és ízlés szerint locsoljuk meg olívaolajjal.
Tálalási ötletek:
Pirítós variációk: A szokásos kenyér helyett próbálhatod magvas rozskenyérrel, bagettel vagy akár pita kenyérrel is. Mindegyik érdekes textúrával és ízzel egészíti ki a krémet.
Díszítés: Tálaláskor szórhatsz a tetejére pirított tökmagot, friss petrezselymet vagy pici chilipehelyet, így nemcsak ízben, de látványban is feldobja az ételt.
Hozzávalók
Sütőtökkrém hozzávalói
frissen aprított petrezselyemzöld
örült
natúr
pirítósnak
Készíts róla egy képet és töltsd fel!