Olívaolajos spagetti fokhagymával és chilivel
Olasz nevén "Aglio E Olio Spagetti". Végtelen egyszerű elkészíteni, kb annyi idő mint megsütni egy rántottát piritóssal.
Elkészítés lépései
A tésztát forrásban lévő sós vízben fogkeményre (al dente) főzzük. Szűrjük le, majd tegyük félre amíg a fokhagymás olaj elkészül.
A fokhagymát apró darabokra vágjuk, majd az olívaolajon elkezdjük sütni, majd hozzáadjuk a chilipelyhet. Nem kell neki sok idő, 1-2 perc alatt meg is sül. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Húzzuk le a tűzől. Ha van otthon friss petrezselyem, keverhetünk bele egy evőkanálnyit, de előbb persze vágjuk apró darabokra.
Forgassuk bele a spagetti tésztát a fokhagymás olajba. Frissen, forrón, reszelt sajttal a tetején tálaljuk.
- Parmezán sajttal a tetején a legfinomabb.
- A chilis olívaolajhoz adhatunk petrezselmyet is miután megsült.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!