Töltött paprika
Elkészítés lépései
A paprikát mossuk meg, vágjuk le a tetejét és távolítsuk el a magvakat és a fehér részeket. A vöröshagymát vágjuk fel apró darabokra.
A vöröshagymát és a zúzott foghagymát közepes hőfokon dinszteljük meg 3 evőkanál olajon.
A darált húshoz adjuk hozzá a dinsztelt hagymát, a lecsepegtetett főtt rizst, egy teáskanál őrölt paprikát, sót és borsot izlés szerint.
A paprikát töltsük meg a hús keverékkel, ha marad ki akkor abból készítsünk gombócokat.
Tegyünk 3 evőkanál olajat egy lábosba és szórjuk hozzá - állandó kevergetés mellet - a lisztet, amit aztán világos zsemle szinüre pirítunk, majd adjunk hozzá egy teáskanál piros paprikát, továbbá adjuk hozzá a sürítményt és a paradicsomlevet is. Ha szükséges vizzel hígítsuk. A lé lepje el a paprikátlat.
1 óra alatt puhára főzzük. A végén izlés szerint cukorral édesítjük. Jó étvágyat kivánok!!!
Hozzávalók
Elkészítéshez
konzerv
Készíts róla egy képet és töltsd fel!