Csíkos sütemény
Elkészítés lépései
Az első laphoz valókat kikeverjük ha kell 1 pici tejet adhatunk hozzá és zsirozott, lisztezett nagyobb tepsibe öntjük - nem gáztepsi méretűbe. Sütès 170 fokon 25 percig, ha kész óvatosan kivesszük a tepsiből, hogy ne törődj meg. A diósat és kakaósat is így készítjük el. Mindegyiket külön tálcára tegyünk.
A tejből és búzadarából a többi hozzávalóval sűrű tejbegrízt főzünk és minél hamarabb hűtsük ki - az edényt vízbe is tehetjük, hogy félig ellepje.
Vègül a tálcán lévő mákos lapra kenünk a fahéjas tejbegrízből, erre rátesszük a kakaós lapot, majd megint krém, diós lap és krèmmel megkenjük, erre tejcsokoládèt reszelünk.
El lehet étcsokoládésan is készíteni. Nagyon finom, kiadós sütemény, megállja a helyét az ünnepi asztalon.
Hozzávalók
Első tészta
darált
Második tészta
Harmadik tészta
Krém
őrölt
Tetejére
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!