Almás sütemény gluténmentes lisztből
Elkészítés lépései
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben. A liszttel a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, sót, édesítőt, majd lisztezett deszkán összegyúrjuk.
Az almákat lereszeljük, kinyomkodjuk, hozzáadjuk az édesítőt, a fahéjat, a citromhéjat.
A tésztát megfelezzük, egyik felét kinyújtjuk, tepsibe helyezzük, rátesszük az ízesített almát, majd a kinyújtott tészta másik felét a tetejére tesszük. Megszurkáljuk, hogy a levegő kijöjjön belőle, majd a tetejét megkenjük tojás sárgájával, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.
Hidegen szeleteljük.
Hozzávalók
Almás sütemény
gluténmentes
felfuttatva
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!