Mákos sajttorta
Elkészítés lépései
Ha géppel dolgozzuk össze, a következő a munkamenet: a margarint a porcukorral és a tojássárgájával eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a többi anyagot.
Az összedolgozott tésztát lisztezett nyújtódeszkán átgömbölyítjük, majd téglalap alakúra formázzuk. (Ha a tészta lágyabb, lisztezett tálcára helyezzük, és hűvös helyen vagy hűtőben pihentetjük.)
A tésztát kb. 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk. A süteményt tepsire vagy sütőlemezre helyezzük, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: egy tálban géppel vagy kézi habverővel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, mákot, az apróra vágott aszalt sárgabarackot és a kevés vízben feloldott zselatint. Az egészet a tésztára öntjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A végén ráöntjük a cukorral ízesített zselatinfixet és további 1 órára hűtőbe tesszük.
Hozzávalók
A tésztához
reszelt
A töltelékhez
zselatinpor
Készíts róla egy képet és töltsd fel!