Mascarponés-epres piskótatekercs
Ha egy igazán elegáns és frissítő desszertet keresel, ami egyszerre krémes és gyümölcsös, akkor a mascarponés-epres piskótatekercs tökéletes választás. A puha, könnyű piskóta harmonikusan öleli körül a selymes mascarponekrémet, amit az érett, zamatos eper tesz igazán különlegessé. Ez a desszert nemcsak ízében, de látványában is megnyerő: a szeletek szépséges spiráljait az édes krém és az élénk piros gyümölcs teszi ellenállhatatlanná.
Ideális választás családi ünnepekre, baráti összejövetelekre vagy egy hétvégi kényeztető pillanatra. Rá…Tovább
Ha egy igazán elegáns és frissítő desszertet keresel, ami egyszerre krémes és gyümölcsös, akkor a mascarponés-epres piskótatekercs tökéletes választás. A puha, könnyű piskóta harmonikusan öleli körül a selymes mascarponekrémet, amit az érett, zamatos eper tesz igazán különlegessé. Ez a desszert nemcsak ízében, de látványában is megnyerő: a szeletek szépséges spiráljait az édes krém és az élénk piros gyümölcs teszi ellenállhatatlanná.
Ideális választás családi ünnepekre, baráti összejövetelekre vagy egy hétvégi kényeztető pillanatra. Ráadásul elkészítése is egyszerű, így akkor is bátran nekifoghatsz, ha nem vagy gyakorlott a sütésben. Egy óra pihenő a hűtőben, és máris kész a tökéletes mennyei édesség, amit garantáltan mindenki dicsérni fog!
Elkészítés lépései
A piskótatekercshez cukrot és a tojásokat gépi habverő segítségével habosítsd fel. Keverés közben add hozzá a vaníliás cukrot, majd fokozatosan öntsd bele a forró vizet, és folytasd a keverést még egy-két percig. Ezután óvatos, laza mozdulatokkal forgasd bele az átszitált lisztet.
A kész tésztát egy nagyobb méretű, sütőpapírral kibélelt gáztepsiben egyenletesen oszlasd el. Süsd előmelegített sütőben 160 fokon, körülbelül 15 percig. A sütés végén tűpróbával ellenőrizd: ha a tű tisztán kerül ki a tésztából, készen van.
Amikor kiveszed a sütőből, helyezd a tésztát egy nedves konyharuhára, és óvatosan húzd le róla a sütőpapírt. Szorosan tekerd fel a konyharuha segítségével, majd hagyd teljesen kihűlni.
A krémhez keverd össze a mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejfölt, és dolgozd simára. Az epret mosd meg, távolítsd el a csumáját, és vágd kisebb darabokra.
A kihűlt piskótát óvatosan csavard ki, kend meg a krémmel, majd egyenletesen oszlasd el rajta az epret. Végül szorosan tekerd vissza. Fogyasztás előtt helyezd a hűtőbe legalább egy órára, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálaláskor díszítheted friss eperrel és porcukorral megszórva! Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók
Piskótatekercshez
forró víz
Készíts róla egy képet és töltsd fel!