Hamburger húspogácsa házilag
Az egyik legjobb hamburger húspogácsa recept a nyári grillezésekhez! Ez a szaftos hamburger húspogácsa tele van mindenféle finomsággal, nincs benne íztelen zsemlemorzsa.
Elkészítés lépései
Készítsük elő az összetevőket. Melegítsük elő a grillsütőnket (175-200 fok) és olajozzuk be a rácsot.
Keverjük össze a darált marhahúst, a hagymát, a sajtot, a tojást, a hagymaleves keveréket, az aprított fokhagymát, a fokhagymaport, a szójaszószt, a Worcestershire szószt, a petrezselymet, a bazsalikomot, az oregánót, a rozmaringot, a sót és a borsot egy nagy tálban.
Jól gyúrjuk össze az összetevőket, majd formázzunk 4 db húspogácsát a keverékből.
Süssük meg a pogácsákat az előmelegített grillen. Hagyjuk őket sülni egészen addig, amíg a közepük már nem rózsaszín színű és a levük kezd kifolyni. Ez oldalanként körülbelül 2-5 percet jelent, attól függően hogy mennyire szeretnénk átsütni.
Konyhai, tűs hőmérővel mérjük meg a húspogácsák közepét. Ha "Rare" húst szeretnénk, akkor a belső hőmérsékletnek 51,5 °C-osnak kell lennie, ez oldalanként kb 2 perc sütést jelent. Ha "Medium-Rare" húst szeretnénk, akkor a belső hőmérsékletnek 57,5 °C-osnak kell lennie, ez oldalanként kb 3 perc sütést jelent. Ha "Medium" húst szeretnénk, akkor a belső hőmérsékletnek 63 °C-osnak kell lennie, ez oldalanként kb 4 perc sütést jelent. Ha "Well done" húst szeretnénk, akkor a belső hőmérsékletnek 71,5 °C-osnak kell lennie, ez oldalanként kb 5 perc sütést jelent.
1, Sütés közben ne nyomkodjuk a húst, mert akkor kifolyik belőle a szaftos lé.
2, Ha a pogácsákat megsütöttük, dobhatunk rá 1-1 cheddar lapka sajtot hogy jól olvadjon rá.
Hozzávalók
Elkészítéshez
sovány marhahúsból
apróra vágva
apróra vágva
hagymaleves por
apróra vágva
szárított
szárított
szárított
szárított
Készíts róla egy képet és töltsd fel!