Mikulás muffin
Feltöltötte: Kiss Imréné Magdi | 2023.10.28.
könnyű
50 perc
8 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 20 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Mikulás muffin, Kiss Imréné Magdi konyhájából.
Elkészítés lépései
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a van.cukrot, fahéjat, tejet,és az olajat. Lisztbe beletesszük a sütőport és összekeverjük a tojásos masszával.
A fent leírt aszalt gyümölcsöket összevágjuk. Ezeket beletesszük a masszába és összekeverjük.
A masszát muffin papírokba adagolva 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A tetejét hamis marcipánnal és kókuszreszelékkel díszítettem. A színesekbe étel színezéket gyúrtam.
Elkészítési tippek és trükkök
Aszalt gyümölcsöt az ízlésünknek megfelelőt tehetünk bele.
Hozzávalók
8 főre
Hozzávalók: A bögre 2,5 dl
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vanillincukor
1 kávéskanál fahéj
2 bögre finomliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
0.5 bögre napraforgó olaj
sárgabarack
ízlés szerint
ízlés szerint
áfonya
ízlés szerint
ízlés szerint
aszalt szilva
ízlés szerint
ízlés szerint
mazsola
ízlés szerint
ízlés szerint
Díszítés
marcipán
hamis marcipán
hamis marcipán
ételfesték
piros, kék
piros, kék
kókuszreszelék
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!