Koreai zöldséges palacsinta
Maradék zöldségek fehasználására is kiváló ez a recept. A nap minden szakában fogyasztható, de piknikre is magunkkal vihetjük.
Elkészítés lépései
A vöröshagymát meghámozzuk, negyed karikára vágjuk, a chilit félbevágjuk, kimagozzuk, felaprítjuk.
A többi zöldséget megtisztítjuk, kb egyforma méretű vékony csíkra (julienre) vágjuk. Az egészet egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a lisztet és annyi vizet, hogy nedves, palacsinta sűrűségű masszát kapjunk, de ne vizezzük túl, mert még a zöldségek is engednek levet.
Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beleteszünk 1 evőkanál olívaolajat, kis halmokban vagy palacsintaszerűen több adagban kisütjük a zöldségeket, - egyenletes, nem túl vastag rétegben - oldalanként 3-4 perc alatt, míg szép aranybarnára sülnek.
Mikor megfordítjuk a palacsintát újból tegyünk alá kevés olajat és rázogatva egyenletesen oszlassuk el alatta.
Ha palacsintának sütöttük ki a tésztát, negyedekbe vágva tálaljuk.
A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat, mártogatósként kínáljuk a palacsintához.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!