Rongyos lapótya
Elkészítés lépései
A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával, langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, legalább fél órát pihentetjük.
Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük a zsírral.
Feltekerjük, mint a beiglit, 6 egyenlő részre osztjuk.
A tésztadarabokat a talpukra állítjuk, egyenként palacsinta méretűre lapítgatjuk.
A felmelegített olajban kisütjük, az egyik oldalát fedő alatt, míg a tészta szépen felhólyagosodik, a másik oldalát fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőn leszárítjuk.
Fokhagymás tejföllel, sajttal megszórva kínáljuk.
A tészta semleges ízű, így édesen lekvárral, túrókrémmel is kínálhatjuk. Egyszerű, olcsó fogás, jó választás lehet egy tartalmas leves után.
Hozzávalók
tészta:
langyos
Készíts róla egy képet és töltsd fel!