Mentás gyümölcssaláta
Végre együtt volt a család, a fiamék az unokákkal, nagy boldogság volt. Igaz jó meleg volt, ezért próbáltam olyan ételeket és salátákat készíteni ami hűsít is. Ilyen lett a mentás gyümölcs saláta.
Elkészítés lépései
Banánt vastagabb karikára vágjuk, az almát meghámozzuk és kockára vágjuk, majd meglocsoljuk citromlével.
A mangót is meghámozzuk, szintén kockára vágjuk, akkorára, mint az almát. Ha őszibarack befőttet használunk, akkor kockára vágjuk mint az almát és a mangót.
Ha friss az őszibarack, akkor vizet forralunk és egy percre tésztaszűrőbe téve bele mártjuk a forró vízbe. Majd lehúzzuk a héját és félbe vágjuk és felkockázzuk, de arra figyeljünk, hogy magba váló legyen a barack.
Veszünk egy nagyobb porcelán tálat, belerakjuk a gyümölcsöket, meglocsoljuk citromlével és mézzel, ha kompót/befőtt volt az őszibarack akkor annak a levét és ráöntjük a fagyasztatott erdei gyümölcsöt és a málnát fagyosan. Mert így egyben le is hűti a salátát. Vegül megszórjuk menta levéllel.
Tálalhatjuk azonnal is, de 2 óra hűtés jót tesz neki.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!