Olcsó tepertős pogácsa
Feltöltötte: Judit | 2024.05.28.
közepes
80 perc
6 főre
egyéb
Előkészület: 50 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [200C°]
Egy igazán ízletes Olcsó tepertős pogácsa, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba. Adjuk hozzá a lágy, szobameleg zsírt, a sütőport, 2 db egész tojást, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk.
Dolgozzuk össze alaposan és nyújtsuk ki egy cm vékonyra.
A tetején oszlassuk el egyenletesen a jól ledarált tepertőt.
Hajtogassuk össze, nyújtsuk ki még egyszer, majd megint hajtsuk össze.
A tészta pihenjen egy órán át.
Nyújtsuk ki, hajtogasssuk, megint nyújtsuk ki ujjnyi vastagra. A tésztalap tetejét egy késsel rácsozzuk be.
Szaggassuk ki, a tetejét kenjük meg egy felvert tojással.
Előmelegített 200 fokos sütőben aranysárgára sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Tepertőkrémmel is készíthető.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
10 dkg sertészsír
3 db tojás
1 csomag sütőpor
50 dkg finomliszt
2 ek tejföl
20 dkg tepertő
darálva
darálva
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!