Tönkölybúza kenyér
Elkészítés lépései
Vékonyan olajozzunk ki egy szögletes gyümölcskenyérsütő vagy kenyérsütő formát.
Mérjük egy tálba a hozzávalókat és kézzel vagy géppel dagasszuk teljesen simára a tésztát. Géppel minimum 5 percen át dagasszuk folyamatosan. Ha ez megvan, borítsuk ki egy lisztes asztalra, gömbölyítsük ki, majd formázzuk kissé hosszúkásra. Szórjuk meg tökmaggal.
Egy éles késsel vagdossuk be a tészta tetejét, majd tegyük az előkészített sütőformába. Kenjük meg a tészta tetejét hideg vízzel, majd langyos helyen kelesszük a duplájára – ez kb. 1 óra. Ismét kenjük meg a kenyértészta tetejét hideg vízzel, majd 180 C fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra kb. 25-30 perc alatt. (Ha nagyon égetné a sütő a kenyér tetejét, akkor az első 10 perc után takarjuk le alufóliával.)
Ha kész, vegyük ki a sütőből, ismét kenjük meg hideg vízzel, majd hagyjuk kihűlni.
Különböző magokat is lehet belegyúrni.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!