Diós, csirkemell csíkok
Unoka kedvence. Gyakran készül.
Elkészítés lépései
A felcsíkozott csirkemellet a fűszerekkel, a keményítővel ,jól össze keverjük, fél órát állni hagyjuk.
Egy nagyobb serpenyőben, kevés olajon megpirítunk fél marék negyedelt diót.
Kiszedjük, a visszamaradt olajon egy fej lila hagymát 1 szál új hagymát zöldjével együtt felkarikázunk, és kissé megfuttatjuk az olajon.
Ráhelyezzük a csirkemell csíkokat.
Gyakori kevergetés mellett, a vizet pótolva hozzá, fedő alatt puhára pároljuk.
Vissza sütjük zsírjára.
A vége felé hozzá adjuk a diót és egy szál karikára vágott új hagymát.
Rizst megpároljuk. A csirkemell a rizs tetejére kerül, a diót a rizs köré rakjuk.
Saláta, vagy savanyúság kerülhet hozzá.
A rizs, lehet zöldborsós.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!