Rántott csirkemell sültkrumplival
Ha gyorsan szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni, ez a klasszikus rántotthús sültkrumplival recept tuti befutó lesz!
Elkészítés lépései
A rántott csirkemellhez a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket egy húsklopfoló segítségével alaposan kiklopfoljuk, hogy egyenletesen vékonyak legyenek. Ezután mindkét oldalukat megszórjuk sóval, ízlés szerint.
A hagyományos módon panírozzuk a hússzeleteket. Először lisztbe forgatjuk őket, hogy a tojás jól megtapadjon rajtuk. Ezután felvert tojásba mártjuk a szeleteket, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a morzsa.
Egy serpenyőben bőséges mennyiségű olajat forrósítunk közepes-magas hőfokon. A bepanírozott csirkemelleket az olajba helyezzük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Sütés közben ügyeljünk arra, hogy a hús átsüljön, de ne száradjon ki. Miután elkészült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.
A sültkrumplihoz a burgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, és alaposan megmossuk. Miután lecsöpögtettük, bő olajban sütjük ropogósra, aranybarnára. Közben néha megkeverjük, hogy minden oldala egyenletesen süljön.
A frissen sült csirkemelleket és a sült krumplit tálalhatjuk egy-egy szelet citrommal, friss salátával, savanyúsággal vagy akár mártással, például fokhagymás tejföllel vagy tartárral.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!