Sóskafőzelék tükörtojással
Feltöltötte: Judit | 2024.06.14.
könnyű
30 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 15 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Sóskafőzelék tükörtojással, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A sóskát a megpucolt, kockára vágott burgonyával annyi vízben tesszük fel főzni, amennyi ellepi.
Beletesszük a cukrot, a pici sót, és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhult.
Kézimixerrel simára turmixoljuk.
A főzőtejszínt elkeverjük a kukoricaliszttel, és belecsorgatjuk a sóskafőzelékbe. Egyet-kettőt rottyantunk rajta, és kész.
Az olajra ráütjük a tojásokat, sózzuk, és a főzelékkel tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Törtburgonyával vagy kockára vágott sós burgonyával is tálalhatjuk.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
200 g sóska
én fagyasztott sóskából készítettem
én fagyasztott sóskából készítettem
250 ml főzőtejszín
2 db burgonya
ízlés szerint cukor
1 csipet só
4 db tojás
2 ek napraforgó olaj
3 csapott ek kukoricaliszt
simaliszt is jó
simaliszt is jó
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!