Fűszeres alma cider
Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.20.
könnyű
25 perc
4 főre
ital
Előkészület: 10 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Fűszeres alma cider, Ágnes konyhájából.
Elkészítés lépései
Az almalét egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a fűszereket. Felforraljuk, néhány percet főzzük, hogy kioldódjanak a fűszerek aromái.
Az almákat félbevágjuk, kicsumázzuk, felkockázzuk, a narancsot vékony félkarikákra vágjuk.
A gyümölcsöket az almaléhez adjuk, néhány percig alacsony lángon gyöngyöztetjük, hozzáöntjük a cidert.
Még forrón poharakba töltjük, azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Aki csak a levét szeretné elfogyasztani az szűrőn szűrje át az italt. Ha a fűszereket teatojásba tesszük, akkor a végén egyben kivehető. A cidert csak a legvégén adjuk a fűszeres léhez, hogy ne illanjon el az alkoholtartalma.
Hozzávalók
4 főre
alma cider
2 üveg alma cider
5 dl almalé
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál szegfűbors
1 db csillagánizs
4 db fahéjrúd
2 közepes db alma
piros, zöld
piros, zöld
1 db narancs
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!