Csókakői kolbászleves
Elkészítés lépései
A hagymát megtisztítottam és apróra vágtam és egy lábasban, kis lángon fedő alatt megfonnyasztottam egy evőkanál zsíron, majd lehúztam a tűzről, és megszórtam pirospaprikával. Jól összekavartam, majd hozzáadtam a kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert és a zúzott fokhagymát. Visszatettem a tűzre. Pár percig pároltam a zöldségeket, majd beletettem a karikára vágott debreceni kolbászt is, és együtt pároltam őket további 1-2 percig. Felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Miután összeforrt: sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fűszerköményt és beletettem a babérlevelet és a (karikákra vágott) paraszt kolbászt is, végül a tárkonylevelet. Addig főztem amíg a zöldségek megpuhultak, majd felöntöttem kb 1 liter vízzel és újra felforraltam. Végül hozzáadtam az ecetet és a karikákra vágott hegyes erős paprikát (ugyanis szeretem ha csíp egy kicsit a leves, és a kolbászok sem voltak csípősek).
Közben elkészítettem a rántást is hozzá: 1 ek zsírt felforrósítottam, beleszórtam a lisztet, majd sűrű kavargatás mellett zsemleszínűre pirítottam. Felöntöttem kb 2 dl vízzel, felforraltam majd a leveshez öntöttem. Amint a leves felforrt, még 3-5 percig tovább főztem.
Végül főzzünk 4 db buggyantott tojást, majd rakjuk bele őket a levesbe. A képen nincs a levesbe tojás, mert azok még a kép készítése előtt elfogytak. :D De tálalásnál úgy érdemes szedni, hogy előbb egy tojás, majd rászedjük a levest.
Ha csípős kolbászt rakunk bele, akkor nem kell a hegyes erős paprika sem.
Hozzávalók
Elkészítéshez
őrölt
szárított tárkonylevél
kicsutkázott
Készíts róla egy képet és töltsd fel!