Epres tejszínes túró szelet
A családomnak készítettem meglepetésnek ezt a csodaszép süteményt. Mivel eperszezon van.
Elkészítés lépései
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
A masszát egy 20x30cm magas peremű, sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük. 170 celsius fokos, előmelegített sütőben készre sütjük 15-20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kihűlt, kivesszük a tepsiből, a formát kibéleljük tiszta sütőpapírral és visszahelyezzük bele a piskótát.
A túrókrémhez a túrót, a cukrot (vagy az édesítőt), a narancs héját és levét összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tejszínt, a felkockázott epret, végül az 1 dl hideg vízben megduzzasztott zselatint (mikróban felforrósított zselatint), majd az előkészített piskótára öntjük.
A krémet egyenletesen elkenjük a piskóta lapon. Hűtőbe tesszük dermedni.
Dermedés után a tetejét kirakjuk felkockázott eperrel, óvatosan beöntjük a zselével. Dermedésig vissza tesszük a hűtőbe.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!