Sütőtökös pogácsa
Igazi kis őszi csemege, bekuckózáshoz ajánlom, de kirándulásra is magunkkal vihetjük.
Elkészítés lépései
Az élesztőt a langyos tej és a cukor keverékében felfuttatjuk. A lisztet egy tálba mérjük, összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tökpürét és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Alaposan összegyúrjuk és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk kinyújtjuk, majd jobbról-balról középre behajtjuk a tésztát, 10 percig pihentetjük, majd ismét hajtogatjuk, kinyújtjuk egy éles késsel átlósan bevagdossuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, villával felvert tojással megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók
Sütőtökös pogácsa
langyos
sütve, pürésítve
reszelve
Készíts róla egy képet és töltsd fel!