Birsalmasajt
Íme egy igazán ízletes birsalmasajt recept, Scarlett69 konyhájából:
Elkészítés lépései
A birsalmasajthoz a birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket konyharuhával dörzsöljük le, majd alaposan mossuk át. vágjuk ketté, vagy negyedeljük fel a megmosott héjas birsalmákat.Tegyük a darabokat egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje. Főzzük puhára, majd szűrjük le.
A puhára főzött darabokról húzzuk le a héjat, vágjuk ki a magházat és botmixerrel vagy turmixban pürésítsük. A birsalma masszát tegyük vissza a fazékba és öntsük hozzá a citromlevet, hogy ne színeződjön el, majd adjuk hozzá a cukrot is.
Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Hűtsük szoba-hőmérsékletűre.Öntsük fóliával bélelt őzgerincformába. Száraz, hűvös helyen tároljuk két napig, majd ha a teteje megszilárdult, borítsuk ki sütőpapírra, hogy a másik oldala is tudjon szikkadni. Minimum két hétig hagyjuk tovább megszilárdulni, közben időnként forgassuk át, hogy minden részét érje levegő, különben befülled és penészesedik.
A birsalmasajt apróra vágva mazsolaként bármibe használható.
Hozzávalók
Birsalmasajt
birsalma!!!!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!