Habkarika
Elkészítés lépései
A porcukrot a tojásfehérjével egy tálba mérjük, hozzáadjuk a citromlevet is, majd vízgőz felett melegíteni kezdjük, állandó kevergetés mellett. Csípősre melegítjük, ez kb 60 fokot jelent (akkor csípős, ha az ujjunkat belemártva "megcsípi"). Ekkor habverővel ellátott robotgépbe öntjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, és kemény habbá verjük. (kb 10 perc).
Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, majd szilikonos sütőpapírral ellátott tepsibe, karikákat formázunk.
A sütőt 80 fokra melegítjük elő, és 2 órán át sütjük-szárítjuk a habkarikákat.
Akár hetekkel karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk attól, hogy addig el is fogy.
Ebből a mennyiségből 16 db habkarika lett.
Hozzávalók
Habkarika
opcionális
Készíts róla egy képet és töltsd fel!