Klopfolós sajtos
Elkészítés lépései
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
A lisztbe belekeverjük a sót, elmorzsoljuk benne a puha vajat.
Hozzáadjuk a reszelt sajtot, tejfölt, tojást, tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztából kis golyókat formálunk, lisztezett felületen húsklopfolóval vékonyra (kb 3 mm-re) szétlapítjuk (érdemes egy darabka folpackot tenni a tésztára, hogy a klopfolóra ne ragadjon rá a tészta, igaz így kicsit életlenebb lesz a minta, vagy a klopfoló fejet be lehet picit lisztezni).
Egy 9 cm-es cakkos szélű kiszúróval egyforma nagyságúra formázhatjuk a korongokat.
Sütőpapíros tepsire téve addig sütjük, míg színesedni kezd (kb 10-12 perc, sütőfüggő! de vigyázat, a sajt könnyen meg tud égni, nem szabad túl sütni! )
Rácson hagyjuk kihűlni.
Hozzávalók
tészta:
puha
vegyesen, füstölt is
Készíts róla egy képet és töltsd fel!