Muszaka
Elkészítés lépései
Az olajon a hagymát megpirítjuk, beletesszük a darálthúst, ízesítjük, pároljuk, hozzáöntjük a paradicsomlevet, fahéjat, sót, borsot. 20-25 percig fedő nélkül pároljuk. Kihűtjük egy kicsit és belekeverünk 1 db tojást.
Burgonyát héjában megfőzzük.
Padlizsánt felkarikázzuk, lesózzuk, hagyjuk hogy a keserű levet kiengedje. Felitatjuk róla a levet és forró serpenyőben egyenként meggrilezzük. Egy kis olivaolajjal lehet kenegetni, de ne nagyon, mert felszívja a padlizsán az olajat.
Besamellt készítünk a vajból, egy kanál lisztből és a tejből. Mikor kicsit kihűlt, belekeverünk 2 db tojás sárgáját és a reszelt sajt felét. Szerecsendióval lehet ízesíteni.
Összeállítás: Jénait kikekünk vajjal, burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és a tál aljába szépen elhelyezzük, a felét sózzuk borsozzuk. Ráöntjük a ragut, a basamell felét, ráhelyezzük a padlizsán karikákat, aztan a maradék burgonyát. Tehetünk rá paradicsom karikákat is és beborítjuk a maradék basamellel és végül sajjtal szórjuk meg. Fél óra a sütőben (200fok légkeveréses sütőben), míg az ízek és a sajt megpirul a tetején.
Jo étvágyat!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!