Pulykamell aszalt gyümölccsel töltve
Elkészítés lépései
Előkészítés: Az aszalt gyümölcsre meleg vizet öntünk és 15 percig hagyjuk puhulni. Ezután lecsöpögtetjük, éles késsel zsebet vágunk a húsba. A kenyérhéjat levágjuk, majd a belét egy kevés vízzel megnedvesítjük, apró darabkákra morzsoljuk és összekeverjük a gyümölcsökkel. A pulykamellet megtöltjük az aszalt gyümölccsel, konyhai zsineggel összekötözzük, majd kívülről bedörzsöljük sóval és borssal. A hagymát megtisztítjuk és csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a pulykamellet és minden oldalát pirosra elősütjük, majd kivesszük a serpenyőből. A zsiradékban megpirítjuk a hagymát, felöntjük sörrel és húslevessel. Visszatesszük bele a húst és a sütőben kb. 30 perc alatt puhára pároljuk, majd a sütőből kivéve melegen tartjuk. A pecsenye szaftját besűrítjük főzőtejszínnel és étkezési keményítővel, felforraljuk és kézi mixerrel összeturmixoljuk.
A daraérmékhez a tejet a vízzel, vajjal, sóval, borssal és szerecsendióval együtt felforraljuk és állandó keverés mellett lassan beleöntjük a darát. Átfőzzük, kihűtjük, majd belekeverjük a tojást, ezután a masszából kis érméket formázunk, majd reszelt sajttal meghintve forró sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Végezetül a pulykamellet felszeleteljük, majd a daraérmékkel és a mártással együtt, előmelegített tányéron, vajban párolt zöldséggel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Hozzávalók
Elkészítéshez
filé
szilva, körte, alma
fehér kenyér
világos sör
A daraérmékhez
meghinteni
Készíts róla egy képet és töltsd fel!