Vadas sertésszelet
Elkészítés lépései
A húst szeletekre vágjuk, klopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A pörcöt kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát átsütjük, félretesszük.
Mikor minden hússzelet átsült, a maradék zsiradékra 1 evőkanál cukrot szórunk, hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a nagyobb darabokra vágott hagymát, kevergetve pirítjuk egy kicsit.
A hússzeleteket visszatesszük az edénybe, elrendezgetjük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Borsot, babérlevelet és ecetet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk.
Közben habarékot készítünk: 1 evőkanál lisztet csomómentesre keverünk 1 dl tejszínnel, hozzáöntjük a tejfölt, adunk hozzá egy kis mustárt.
A húst kivesszük, babérlevelet kidobjuk, zöldségeket leturmixoljuk.
A répaszószt visszaöntjük az edénybe, jól kiforraljuk a habarékkal.
Hozzáadjuk a citromlevet, még korrigálhatunk az ízén, ha kell: kevés sóval, cukorral, mustárral. Ha túl sűrű a mártás vízzel higítjuk.
A mártásba visszarakjuk a húsokat és hagyjuk összerottyanni.
Frissen kifőzött spagettivel tálaljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!