Birslikőr
Feltöltötte: Ágnes | 2023.10.26.
könnyű
25 perc
4 főre
ital
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Birslikőr, Ágnes konyhájából.
Elkészítés lépései
A birslikőr elkészítéséhez a birset alaposan megmossuk, kettévágjuk, magházát kivesszük. Héjastul kockákra vágjuk.
A befőttes üvegbe lerétegezzük a cukorral.
Hozzátesszük a vaníliarudat, fahéjrudat, csillagánizst, szegfűszeget. Felöntjük rummal és vodkával.
Szorosan lezárjuk az üveget, száraz, hűvös, sötét helyre tesszük.
A likőrt 3-4 hétig érleljük, naponta megrázogatjuk.
Gézen keresztül sterilizált üvegekbe szűrjük, felhasználásig hűtőben tároljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
likőr:
4 db birs
30 dkg cukor
1 db vanília
4 db fahéjrúd
2 db csillagánizs
2 db szegfűszeg
1 dl rum
5 dl vodka
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!