Epertorta
Elkészítés lépései
Kakaòs piskòtatorta alapot kèszìtünk 8 tojásból. (Én készen vásároltam.)
Kettèvàgjuk. A tortaforma aljàra tesszük az egyik kakaòs lapot.
A mascarpone krèmsajthoz hozzàadjuk a kètfèle cukrot. Ès a citromlevet. Krèmesre keverjük.
A nagyobb eperszemeket kettèvàgjuk, fèlretesszük. A többit, kiskockàkra vàgjuk, összenyomkodjuk, ès a mascarponès krèmbe forgatjuk
A cukràszhabot kemèny habbà verjük.
A zselatinport összekevetjük a vìzzel, mikròban 2-3 percig melegìtjük 700 W-on. A cukràszhabbòl 2-3 kàvèskanàllal teszünk a feloldott zselatinhoz összekeverjük, ìgy öntjük a krèmhez.
Összekeverjük a zselatinos krèmmel ès a kemèny cukràszhabbal a mascarponès krèmet.
A krèmet megfelezzük ès a kakaòs lapra kenjük egyenletesen.
A màsik kakaòslappal lefedjük, lenyomjuk finoman a kezünkkel. A maradèk krèmet a tetejère kenjük. Dìszìtjük a fèlretett fèl eperszemekkel.
Hűtőben pihentetjük 4-5 òra hosszàig vagy egy èjszaka.
Hozzávalók
Elkészítéshez
kakaós
Édesített cukrászhab
Díszítéshez
Készíts róla egy képet és töltsd fel!