Mézeskrémes rolád
Elkészítés lépései
A krémhez megfőzzük a tejben a darát és kihűtjük. A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a mézet a cukorral, vajjal összemelegítjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert tejfölt és alacsony lángon addig főzzük, amíg a keverék szép borsotyánszínt nem kap ( kb 2 perc )
Ha a keverék kihűlt hozzákeverjük a tojást és a lisztet, majd a masszát a papíron egy kenőkéssel 35 * 25 cm - es nagyságúra elkenjük és kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, tovább habosítva hozzákeverjük a megfőtt darát.
A langyosra hűlt tésztáról lehúzzuk a papírt, a széleket egyenesre vágjuk és a darabokat egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk. A krém 2 / 3 - ad részét elsimítjuk a tésztán és a rövidebb oldala mentén szorosan feltekerjük. A megmaradt krémmel bevonjuk a roládot és rászórjuk a tésztamorzsát.
Hűtőben pár órán át - de legjobb egy éjszakán át - pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!