Aszalt paradicsomos Mozzarellas Koszorú
Elkészítés lépései
Tejet cukorral melegítsük langyosra, adjuk hozzá az élesztőt és futassuk fel.
A lisztet, sót, vajat, olajat mérjük egy edénybe, adjuk hozzá a felfutatott élesztőt és gyúrjuk össze. Ha nagyon kemény a tészta adjunk hozzá még egy kis vizet. Dagasszuk simára és kb. 1 órát keleszük letakarva.
Gyúrjuk át a kelesztett tésztát és vágjuk 12 részre és virgoljuk meg őket.
Lapítsuk ki a gombócokat, rakjunk bele egy kis paradicsomot és egy kis darab mozzarrellát. Csipegessük össze a tésztát és újra virgoljuk.
Vajjal kikent és kilisztezett 30 cm átmérőjű torta formába rakjuk és 45 percig kelesszük.
Kenjük le felvert tojással és nagy szemű tengeri sóval szórjuk meg. Rakjuk be az előmelegített sütőbe ás 40 percig sütjük.
Amíg sül a tészta aprítsunk össze egy kevés bazsalikom levelet és fokhagymát, adjunk hozzá olívaolajat és chilipehelyt. ezt fogjuk rákenni a tészta tetejére mikor megsült.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!