Hagymás-szalonnás tojásrántotta
Ez a hagymás-szalonnás tojásrántotta igazi klasszikus számomra, egyszerűen megunhatatlan. A füstölt csemegeszalonna gazdag íze és az újhagyma frissessége tökéletes harmóniát alkotnak a lágy tojásokkal, miközben a szalonna kisült zsírja egyedi ízt kölcsönöz az ételnek.
Elkészítés lépései
A Hagymás-szalonnás tojásrántottához a füstölt csemegeszalonnát csíkozzuk fel, vékony, fél centis csíkokra, az újhagymát pedig aprítsuk fel, szintén fél centis darabokra. A tojásokat üssük bele egy mély tányérba, sózzuk meg, majd egy villa segítségével verjük fel.
A szalonnát rakjuk fel sülni, közepes/alacsony lángon süssük ki a zsírját. A kisült szalonnazsírra dobjuk rá a felaprított újhagymát, és süssük együtt kb egy percig. Végül, öntsük hozzá a felvert tojásokat és süssük készre.
Pirítóssal fogyasztva tökéletes választás reggelire! :) Ha szeretnénk, nyomhatunk egy-egy pötty pirosaranyat is a tojásrántotta tetejére.
Hozzávalók
Elkészítéshez
füstölt csemegeszalonna
Készíts róla egy képet és töltsd fel!