Sült afrikai harcsa párolt vegyes zöldségekkel
Feltöltötte: Szekeres Lajosné Klári | 2024.06.16.
könnyű
30 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 10 perc
Főzés: 10 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Sült afrikai harcsa párolt vegyes zöldségekkel, Szekeres Lajosné Klári konyhájából.
Elkészítés lépései
A halat tetszés szerinti darabokra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk állni hagyjuk.
A felkockázott hagymát 2 evőkanál olajon meg dinszteljük majd rá öntjük a zöldségkeveréket sózzuk, borsozzuk, ízesítjük oregánóval, és kakukkfűvel meg pároljuk.
Addig pároljuk, hogy a víz ne maradjon alatta kicsit lesütjük roppanós állagú tegyen a textúrájára ne pépes.
Amíg párlójuk a zöldségeket addig forró olajban kisütjük a hal szeleteket ropogós pirosra, de csak akkor sikerül ha az olaj forró. Együtt tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 kg afrikai harcsa
1 kg zöldségkeverék
1 közepes db sonkahagyma
1 kk oregánó
1 csipet kakukkfű
3 teáskanál só
1 kk bors
2 dl napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!