Sült fácán fahéjas szegfűseges körtével
A sült fácánt akkor szoktam készíteni ha előtte levest főzök belőle, gyönyörű aranyló fácán húslevest.
Sokan nem szeretik a húsát mert száraznak találják, mi nagyon szeretjük kompóttal, vagy paradicsomszósszal, illetve más szószokkal.
Nagy szerencsénk van mert a férjemnek több barátja is vadász így mindig jut az ünnepi asztalra ebből finom vadból.
Elkészítés lépései
A levesben megfőtt fácán combokat és melleket ízesítjük sóval, borssal.
Forró olajban szép piros ropogósra sütjük.
A megtisztított burgonyát hasábokra vágjuk, lesózzuk és bő forró olajban ropogósra sütjük.
A körtéket meg hámozik ha kisebbek akkor félbe vágjuk kivesszük a magházát.
A megtisztított körte darabokat feltesszük egy lábasba főni felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje ízesítjük csipet sóval, fahéjjal, szegfűszeggel, és cukorral.
Lassú tűzön puhára, főzzük de nem pépesre harapósra.
Ha mindennel elkészültünk akkor együtt tálaljuk.
A fácán sült csak előre fözözótt húsból lesz omlós.
Hozzávalók
Elkészítéshez
comb és mell
Készíts róla egy képet és töltsd fel!