Töltött káposzta füstölt oldalassal
Elkészítés lépései
A káposztákat jó alaposan kimossuk, a darált húst fűszerezzük sóval borssal piros paprikával, fokhagymával, majd belegyúrunk 2-3 maréknyi rizst és a tojásokat. Én ezt előző este szoktam megcsinálni, beteszem egy éjszakára a hűtőbe hogy jól összeérjenek az ízek és a rizs is megdagadjon.
A fazék aljára teszek káposztát meg egy pár darab füstölt bordát, a káposzta levelekbe beletöltöm a húst, és szorosan egymás mellé rakom a káposzta tetejére. Szórok rá pirospaprikát és egy kis lisztet, aztán folytatom a rétegezést amíg az alapanyagok el nem fogynak. Minden rétegre szórok lisztet és paprikát.
Felöntöm vízzel hogy ellepje, és forrástól számítva lassú tűzön, fedő alatt puhára párolom. Ez kb 2-3 óra.
A végén még egy vékony rántást teszek rá. Forró zsírba helyezem a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett pirítom meg. Fűszerezem, elzárom a tűzhelyet, úgy szórom meg a rántást piros paprikával. Így nem ég le. Felöntöm vízzel. Tovább keverem. A töltött káposztára öntöm, fedővel fedem le, főzöm a rántással kis fokozaton kb: 15 percig.
Jó étvágyat kívánok!
Hozzávalók
Töltött káposzta hozzávalói
őrölt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!