Mákos és diós bejgli
Elkészítés lépései
A bejgli tésztája: A tésztát a hozzávalókból joi összedolgozzuk, úgy hogy először a lisztet a vajjal szétmorzsoljuk. Beletesszük a tojást és a cukrot. Az élesztőt meleg, cukros tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjuk a tésztához. Négy clpóra vágjuk és egy órán át kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.
A bejgli mákos tölteléke: A mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd tejet forralunk. Kevés ideig hűtjük, majd beleöntjük és masszává dolgozzuk.
A bejgli diós tölteléke: A diós töltelékhez vizet forralunk, belerakjuk a porcukrot és szirupot főzünk belőle. A tűzről levéve hozzáadjuk a diót, amit előzőleg összekevertünk a citrom héjával.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra és megtöltjük a töltelékkel. Feltekerjük, majd tepsibe tesszük. Ha mind a négy bejglit beletettük a tepsibe, tojássárgájával megkenjük a tetejét. 20 percet pihentetjük a tepsiben, majd berakjuk a sütőbe. 180 fokon 45 perc alatt megsütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Én nutellás bejglit is készítettem, az is nagyon finom volt! Egyszerűen csak kenjük meg a tésztát nutellával jó vastagon, és úgy tekerjük fel.
Hozzávalók
Bejgli hozzávalói
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
dióbél
ízlés szerint
Készíts róla egy képet és töltsd fel!